Mijeren

MijerenMeieren is zaniken, zeuren, neuzelen. Mijeren is mijn woord voor doorgaan, voor volhouden, voor focus :-). Af en toe verlies ik het zicht op mogelijkheden. Gisteren bij Viviane Van Pottelberghe naar aanleiding van het mijmeren in woord en beeld, ging ik in eerste instantie in weerstand. We werden uitgenodigd om een tekstje te schrijven dat kon samengaan met één van de creaties van Sabine Pauwaert. “Kaartjes schrijven? Ik schrijf zelden kaartjes” dacht ik, “ik kan hier niets mee, blijkbaar heb ik de aankondiging niet goed gelezen, dit wordt een verloren namiddag!”. Na dat eerste gevoel van weerstand te hebben losgelaten, kwam er opnieuw ruimte voor mogelijkheden. De creaties kunnen natuurlijk ook ingekaderd en opgehangen worden! Dat zag ik wel zitten, dus ik koos 3 creaties uit en nam ze met veel plezier mee huiswaarts.
Vanmorgen heb ik ze geplooid en zijn het toch kaartjes om te versturen geworden! Als ik blijf meegaan met de stroom en mijn weerstand loslaat, dan kom ik altijd bij mooie ervaringen uit. Gisteren heb ik nieuwe kennis opgedaan, bijgeleerd over stijfsellijm (die ik ook voor mijn quilling-techniek kan gebruiken), over het gebruik van bister, over spatjes maken, over oude printers, rijstpapier, talent, engagement en nieuwe vormen van creativiteit. Er heeft zich opnieuw een wereld van mogelijkheden aangediend, en dit inspireerde mij tot volgende teksten:

Uitnodigend enthousiasme
op zoektocht naar verbinding
nieuwsgierig naar inspiratie
minder is meer
7 keer vallen, 8 keer opstaan
en dan …
blijven gaan,
mijeren,
vanuit vertrouwen in mogelijkheden.
Twijfel, woede, machteloosheid
zij wijzen ons de weg
verdriet, angst, frustratie,
het zijn signalen,
wegwijzers naar meer geluk

Kom passie,
inspireer me.
Laat de vreugde van het creëren zich versterken.
Kom, passie,
neem me mee naar andere werelden,
naar nieuwe ervaringen,
inspireer me,
kom, passie … .

Ik nodig je bij deze ook uit om af en toe een nieuw woord uit te vinden, een woord dat helemaal bij jou past en waar je vrolijk van wordt :-).

Wil je oefenen met woorden, spelen met letters, kom dan op 05 december naar een SchrijfCirkel en ervaar hoe leuk het is om jezelf op een speelse manier uit te drukken.

Bedankt voor het lezen,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s